bewaar
Spaghettitimbaaltje met venkel
Spaghettitimbaaltje met venkel
bewaar

Spaghettitimbaaltje met venkel

30 min. bereiden
25 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

2 eetlepels

olijfolie

200 g

spaghetti

125 g

ricotta

1

ei

150 g

kaas

pesto

Dit heb je nodig

  • metalen timbaaltjes (inhoud 150 ml), ingevet

Aan de slag

1

Schaaf of snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Meng met de olie en breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een kom de ricotta los met het ei en de pecorino. Voeg naar smaak peper toe. Laat de spaghetti uitlekken en meng de pasta door het ricottamengsel. Schep het mengsel in de timbaaltjes en strijk de bovenkant glad. Bak de timbaaltjes op een bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de timbaaltjes op vier borden en leg er venkelreepjes omheen. Druppel de pesto om de venkel heen.

2

De venkel is ook lekker door een salade van rucola en Parmezaanse kaas.

algemeenSiciliaanse pesto: Rooster 25 g pijnboompitten (zakje 65 g) en doe ze met 2 tenen knoflook, 2 fijngesneden ansjovisfilets (blikje 46 g), de blaadjes van 2 bakjes basilicum (à 15 g) en 1 el rozijnen in de keukenmachine. Voeg 5 el olijfolie toe en draai er een smeuïge pesto van. Laat de pesto minstens 30 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.