bewaar
Groentelasagne met venkel
Groentelasagne met venkel
bewaar

Groentelasagne met venkel

15 min. bereiden
25 min. oventijd
347waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

4

vleestomaten

1

courgette

1

citroen

300 g

roomkaas naturel

250 g

koelverse lasagnebladen

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de harde onderkant van de venkel en schaaf de knol met een kaasschaaf in plakken, laat het loof achterwege. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne plakken en bestrooi met peper en zout. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de citroenschil. Verwarm de roomkaas, breng op smaak met het citroenrasp, (versgemalen) peper en zout.

2

Vet de ovenschaal in. Beleg de ovenschaal met ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en bestrijk dit met de helft van de roomkaas. Leg hierop achtereenvolgens de venkel, een portie lasagnebladen, ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en de rest van de roomkaas. Leg hierop de courgette, een portie lasagnebladen en de rest van de tomaat. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de groentelasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.