bewaar
Pappardelle met zeevruchten
Pappardelle met zeevruchten
bewaar

Pappardelle met zeevruchten

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

2

wortels

1 zakje

bosuitjes

1 teen

knoflook

1 el

bloem

300 ml

droge witte wijn

1 zakje

gemengde zeevruchten

1 beker

crème fraîche

2 pakken

pappardelle (pasta)

Aan de slag

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes wortel en tweederde van de bosui 5 minuten. Bak de knoflook kort mee. Strooi de bloem erover en roer op laag vuur 1 minuut. Zorg dat de bloem niet te bruin wordt. Schenk scheut voor scheut de wijn erbij, blijf roeren tot de vorige scheut geheel is opgenomen. Voeg de zeevruchten toe en laat ongeveer 5 min. zacht koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de zeevruchten en bestrooi met de resterende bosui.

tip

algemeenItalianen kiezen bij gladde en romige sauzen vaak voor pappardelle (brede lintpasta) of tagliatelle (iets dunnere lintpasta), omdat deze sauzen zich goed aan de pastaslierten hechten.