Ingrediënten
4 personen
2 el
olijfolie
2
wortels
1 zakje
bosuitjes
1 teen
knoflook
1 el
bloem
300 ml
droge witte wijn
1 zakje
gemengde zeevruchten
1 beker
crème fraîche
2 pakken
pappardelle (pasta)
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes wortel en tweederde van de bosui 5 minuten. Bak de knoflook kort mee. Strooi de bloem erover en roer op laag vuur 1 minuut. Zorg dat de bloem niet te bruin wordt. Schenk scheut voor scheut de wijn erbij, blijf roeren tot de vorige scheut geheel is opgenomen. Voeg de zeevruchten toe en laat ongeveer 5 min. zacht koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de zeevruchten en bestrooi met de resterende bosui.
Pappardelle met zeevruchten

voorgerecht
4 personen
785 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes wortel en tweederde van de bosui 5 minuten. Bak de knoflook kort mee. Strooi de bloem erover en roer op laag vuur 1 minuut. Zorg dat de bloem niet te bruin wordt. Schenk scheut voor scheut de wijn erbij, blijf roeren tot de vorige scheut geheel is opgenomen. Voeg de zeevruchten toe en laat ongeveer 5 min. zacht koken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de zeevruchten en bestrooi met de resterende bosui.
algemeen:Italianen kiezen bij gladde en romige sauzen vaak voor pappardelle (brede lintpasta) of tagliatelle (iets dunnere lintpasta), omdat deze sauzen zich goed aan de pastaslierten hechten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el olijfolie
2 wortels
1 zakje bosuitjes
1 teen knoflook
1 el bloem
300 ml droge witte wijn
1 zakje gemengde zeevruchten
1 beker crème fraîche
2 pakken pappardelle (pasta)