Mi­ni­spies­jes met Mexi­caan­se gar­na­len

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(22) waardeer
mexicaans borrelhapje 12 stuks
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • grilltopper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Garnalen pellen en met keukenpapier droogdeppen. In kom Mexicaanse kruiden met limoensap en olie door elkaar kloppen. Garnalen erdoor scheppen, kom afdekken en garnalen in koelkast ca. 1 uur marineren.
  2. Garnalen op geweekte satéstokjes rijgen en op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 2 minuten grillen. Spiesjes op schaal leggen en koriander erover strooien. Avocadodip erbij serveren. Lekker met tortillachips.

Tip:

In plaats van 1 portie avocado-hummusdip kunt u ook 1 bakje avocadodipsaus (AH Huistraiteur) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.