Mexi­caan­se bo­nen­dip met ched­dar en to­ma­ten­sal­sa

Uitgebreid borrelen? Verras je gasten met deze Mexicaanse dip.

(0) waardeer
borrelhapje Uitgebreid borrelen? Verras je gasten met deze Mexicaanse dip. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm en snipper de ui. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers één helft uit. Meng de tomaat, ui, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Rasp de cheddar. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe de bonen met de bonenkruiden, zuivelspread en cheddar in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de kaas is gesmolten. Schep de dip in een kom en verdeel de tomatensalsa erover. Serveer met de chips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Mexicaanse bonendip met cheddar en tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bo­nen­dip met ched­dar en to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 3 tastytom-trostomaten
  • ½ rode ui

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm en snipper de ui.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers één helft uit.

3
3

Meng de tomaat, ui, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g cheddar
  • 200 g kidneybonen in blik

Rasp de cheddar. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

5
5
  • 1½ el Mexicaanse bonenkruiden
  • 150 g zuivelspread

Doe de bonen met de bonenkruiden, zuivelspread en cheddar in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de kaas is gesmolten.

6
6
  • 150 g tortillachips

Schep de dip in een kom en verdeel de tomatensalsa erover. Serveer met de chips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.