Ge­gril­de gra­pe­fruit met si­naas­ap­pel

(9) waardeer
nagerecht 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grillschaal

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de grapefruits en snijd met een scherp mesje de partjes los, maar laat het vruchtvlees in de schil zitten. Strooi de suiker over de grapefruits en wrijf de suiker met je vingers in de vrucht. Scheur 4 stukken aluminiumfolie (20 cm lang) af. Leg in het midden van elk stuk folie een grapefruithelft met het snijvlak naar onder. Vouw de folie naar boven en draai goed dicht.
  2. Zet de pakketjes met de vlakke kant op het rooster en gril in 15 min. Keren is niet nodig. Haal de pakketjes van het rooster en laat enkele min. rusten. Snijd ondertussen de sinaasappels in partjes en verdeel over de grillschaal en gril ze aan elke kant 2 min. Haal de grapefruit voorzichtig uit de folie en leg elke helft in een schaaltje. Verdeel de sinaasappelpartjes eromheen de schaaltjes en bestrooi met de munt. Serveer direct.

Tip:

Iets voor vroege vogels! Dit gerecht is namelijk (ook) heerlijk als uitgebreid ontbijt. Serveer er dan Griekse yoghurt met honing bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.