bewaar
Banaan met rum en sinaasappel
Banaan met rum en sinaasappel
bewaar

Banaan met rum en sinaasappel

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

bananen

1

sinaasappel

3 eetlepels

rum

2 eetlepels

donkerbruine basterdsuiker

25 g

roomboter

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue

Aan de slag

1

Was de bananen en snijd ze door het steeltje met schil en al in de lengte doormidden. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees. Leg op elk stuk folie (van 30 cm) 2 halve bananen met het snijvlak naar boven. Besprenkel het vruchtvlees met het sinaasappelsap en de rum; zo veel mogelijk in de inkepingen. Strooi de suiker erover en leg er wat klontjes boter op.

2

Vouw het folie goed dicht tot een pakketje en leg de pakketjes met de vouwnaad boven op het rooster, boven matig heet vuur. Gril 5-10 minuten, tot het vruchtvlees warm en zacht is. Lekker met vanilleroomijs of geklopte slagroom.

tip

Banaan met chocolade van de barbecue

Instructievideo - 00:39 min.