bewaar
Panini met portobello en tomaat
Panini met portobello en tomaat
bewaar

Panini met portobello en tomaat

15 min. bereiden
10 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

2 bakjes

portobello paddenstoelen

3 el

groene pesto

1 el

olijfolie

1 tl

balsamicoazijn

chilipeper

4

ciabatta's

1

vleestomaat

½ zakje

rucola

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Maak de paddenstoelen met een stukje vochtig keukenpapier schoon en snijd het steeltje eraf. Maak met een scherp mes in de hoed van de paddenstoelen 8 kleine sneetjes. Leg ze in een lage schaal.

2

Meng in een kommetje de pesto, olie en azijn. Breng op smaak met zout en chilipeper. Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkanten dun met het pestomengsel. Bestrijk de paddenstoelen en plakken tomaat met de rest van de marinade. Dek de schaal af en laat de groenten op kamertemperatuur minimaal 10 min. marineren.

3

Gril de paddenstoelen aan elke kant 3-4 min. en de tomaat aan elke kant 2-3 min. Rooster de broodjes aan beide kanten lichtbruin. Leg op de onderste helft van elk broodje een paddenstoel en een plak tomaat. Verdeel de rucola erover, leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.