Ge­gril­de ven­kel met over­ja­ri­ge Hol­land­se kaas

(28) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar koken. Venkel laten uitlekken. In lage schaal olie met balsamicoazijn door elkaar kloppen. Uitgelekte venkelplakken door dressing scheppen, schaal afdekken en tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.
  2. Venkelplakken op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Af en toe met achtergebleven dressing bestrijken. Venkelplakken op schaal leggen, met tijm en eventueel zout en peper bestrooien en kaas erboven schaven. Venkel warm of lauw serveren. Als voorgerecht lekker met ciabatta met olijven en als bijgerecht lekker bij mediterrane gerechten met lamsvlees.

Tip:

De venkelplakken moeten heel blijven. Keer ze daarom voorzichtig met een tang en gebruik eventueel de grilltopper om ze op te grillen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.