Ingrediënten
4 personen
2 grote
venkelknollen
3 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
balsamicoazijn
3 eetlepels
verse tijm
100 g
overjarige kaas
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar koken. Venkel laten uitlekken. In lage schaal olie met balsamicoazijn door elkaar kloppen. Uitgelekte venkelplakken door dressing scheppen, schaal afdekken en tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.
Venkelplakken op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Af en toe met achtergebleven dressing bestrijken. Venkelplakken op schaal leggen, met tijm en eventueel zout en peper bestrooien en kaas erboven schaven. Venkel warm of lauw serveren. Als voorgerecht lekker met ciabatta met olijven en als bijgerecht lekker bij mediterrane gerechten met lamsvlees.
Gegrilde venkel met overjarige Hollandse kaas

voorgerecht
4 personen
175 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar koken. Venkel laten uitlekken. In lage schaal olie met balsamicoazijn door elkaar kloppen. Uitgelekte venkelplakken door dressing scheppen, schaal afdekken en tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.
Venkelplakken op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Af en toe met achtergebleven dressing bestrijken. Venkelplakken op schaal leggen, met tijm en eventueel zout en peper bestrooien en kaas erboven schaven. Venkel warm of lauw serveren. Als voorgerecht lekker met ciabatta met olijven en als bijgerecht lekker bij mediterrane gerechten met lamsvlees.
algemeen:De venkelplakken moeten heel blijven. Keer ze daarom voorzichtig met een tang en gebruik eventueel de grilltopper om ze op te grillen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 grote venkelknollen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels verse tijm
100 g overjarige kaas
Dit heb je nodig
barbecue