bewaar
Gegrilde venkel met overjarige Hollandse kaas
Gegrilde venkel met overjarige Hollandse kaas
bewaar

Gegrilde venkel met overjarige Hollandse kaas

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 grote

venkelknollen

3 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

balsamicoazijn

3 eetlepels

verse tijm

100 g

overjarige kaas

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar koken. Venkel laten uitlekken. In lage schaal olie met balsamicoazijn door elkaar kloppen. Uitgelekte venkelplakken door dressing scheppen, schaal afdekken en tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.

2

Venkelplakken op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Af en toe met achtergebleven dressing bestrijken. Venkelplakken op schaal leggen, met tijm en eventueel zout en peper bestrooien en kaas erboven schaven. Venkel warm of lauw serveren. Als voorgerecht lekker met ciabatta met olijven en als bijgerecht lekker bij mediterrane gerechten met lamsvlees.

algemeenDe venkelplakken moeten heel blijven. Keer ze daarom voorzichtig met een tang en gebruik eventueel de grilltopper om ze op te grillen.