Venkel-appelsalade

hoofdgerecht
4 personen
3
81
Advertentie
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 venkelknollen (in dunne plakjes)
- 4 el olijfolie
- 6 el witte balsamicoazijn
- 1 groene appel (bijv. golden delicious)
- 2 zakken waterkers (a 75 g)
- 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden)
- 2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)
- 1 stokbrood
Keukenspullen
- appelboor
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Leg de venkel in een schaal. Maak een dressing van de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
- Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd horizontaal in dunne plakjes. Meng met de waterkers en dille door de venkel. Verdeel de dressing erover en schep om.
- Snijd de forel in stukjes en leg op de salade samen met de eiparten. Serveer met het stokbrood.
Tip:
In plaats van waterkers kunt u ook rucola gebruiken.

Ei koken
instructievideo
- 01:51 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 39 g
- vet 21 g