Venkel met room en geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
- 4 venkelknollen
- 1 zak minikrieltjes (700 g)
- 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc)
- 1 pakje crème fraîche schenkbaar (200 ml)
- 1 eetlepel Franse mosterd
- ½ eetlepel balsamicoazijn
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, stelen en onderkant eraf snijden. Takjes venkelgroen fijnknippen. Venkel doormidden snijden en beetje uithollen. Venkel in ruim water 5 min. zachtjes koken, afspoelen onder koud water. Uitgesneden stukjes venkel snipperen. Geitenkaas verkruimelen en mengen met gesnipperde venkel. In ingevette ovenschaal saus roeren van crème fraîche, venkelgroen, mosterd en azijn. Venkelknollen vullen met kaasmengsel en in saus in ovenschaal plaatsen. Venkel 15 min. gratineren onder grill. Ondertussen krieltjes koken volgens gebruiksaanwijzing. Venkel serveren met krieltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 40 g
- vet 19 g