bewaar
Venkel met room en geitenkaas
Venkel met room en geitenkaas
bewaar

Venkel met room en geitenkaas

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

venkelknollen

1 zak

minikrieltjes

200 g

zachte geitenkaas

1 pakje

crème fraîche schenkbaar

1 eetlepel

Franse mosterd

½ eetlepel

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, stelen en onderkant eraf snijden. Takjes venkelgroen fijnknippen. Venkel doormidden snijden en beetje uithollen. Venkel in ruim water 5 min. zachtjes koken, afspoelen onder koud water. Uitgesneden stukjes venkel snipperen. Geitenkaas verkruimelen en mengen met gesnipperde venkel. In ingevette ovenschaal saus roeren van crème fraîche, venkelgroen, mosterd en azijn. Venkelknollen vullen met kaasmengsel en in saus in ovenschaal plaatsen. Venkel 15 min. gratineren onder grill. Ondertussen krieltjes koken volgens gebruiksaanwijzing. Venkel serveren met krieltjes.