bewaar
Venkel met dille
Venkel met dille
bewaar

Venkel met dille

20 min. bereiden
20 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

2

citroenen

4 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 el

gedroogde dille

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal.

2

Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen de andere citroen schoon en snijd in dunne plakken. Leg deze tussen de plakken venkel. Meng de olie met de knoflook, dille en het citroensap naar smaak en besprenkel de plakken venkel en citroen ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.