bewaar
Indiaas gekruide aubergine
Indiaas gekruide aubergine
bewaar

Indiaas gekruide aubergine

Gekruide groente met een grillsmaak: een win-wincombinatie, als je het ons vraagt.

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

ongezouten cashewnoten

2

aubergines

4 el

Indiase currypasta

½ bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • gasbarbecue

Gekruide groente met een grillsmaak: een win-wincombinatie, als je het ons vraagt.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Hak de cashewnoten fijn. Snijd de aubergines in lange plakken van 1/2 cm. dik. Bestrooi de aubergine met zout en laat op keukenpapier 15 min. uitlekken. Dep goed droog en bestrijk met de currypasta.

2

Gril de aubergineplakken aan elke kant 4-5 min. Snijd de koriander fijn. Leg aubergine op een schaal en strooi de cashewnoten en koriander erover. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Lekker bij lamsvlees en kip of als borrelhapje.

tip

Aubergine grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:21 min.