Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kruidenpasta 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de rode uien toe en bak nog 3 min., schep regelmatig om. Voeg de zoete-aardappelblokjes en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zonder deksel op laag vuur koken tot de zoete aardappel gaar is.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm. Schep om met de rest van de olie en peper. Gril de plakjes aubergine 5-7 min., keer halverwege.
Snijd de sugarsnaps schuin in dunne reepjes. Voeg toe aan de curry en laat nog 2-3 min. meekoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de taugé 30 sec. en giet af onder koud stromend water. Snijd de koriander grof. Verdeel de taugé, gegrilde aubergine, cashewnoten en koriander over de curry en serveer met de naan.
Groene curry met zoete aardappel en gegrilde aubergine
Deze goedgevulde plantaardige curry staat binnen een halfuur op tafel, dus ideaal voor doordeweekse dagen.
- combinatietipLekker met een limoenpartje erbij.
- variatietipWat extra pit? Voeg dan een rood pepertje toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Groene curry met zoete aardappel en gegrilde aubergine
Deze goedgevulde plantaardige curry staat binnen een halfuur op tafel, dus ideaal voor doordeweekse dagen.

hoofdgerecht
4 personen
895 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kruidenpasta 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de rode uien toe en bak nog 3 min., schep regelmatig om. Voeg de zoete-aardappelblokjes en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zonder deksel op laag vuur koken tot de zoete aardappel gaar is.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm. Schep om met de rest van de olie en peper. Gril de plakjes aubergine 5-7 min., keer halverwege.
Snijd de sugarsnaps schuin in dunne reepjes. Voeg toe aan de curry en laat nog 2-3 min. meekoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de taugé 30 sec. en giet af onder koud stromend water. Snijd de koriander grof. Verdeel de taugé, gegrilde aubergine, cashewnoten en koriander over de curry en serveer met de naan.
combinatietip:Lekker met een limoenpartje erbij.
variatietip:Wat extra pit? Voeg dan een rood pepertje toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el zonnebloemolie
70 g groene currypasta
150 g gesneden rode uien
400 g zoete aardappelblokjes
400 ml kokosmelk
1 aubergine
250 g sugarsnaps
4 naanbroden knoflook & koriander
125 g taugé
10 g verse koriander
50 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
grillpan