Re­al Ame­ri­can ham­bur­ger

(64) waardeer
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
2 64

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water bevochtigen en elke portie gehakt snel tot burger vormen. Gehakt niet kneden, alleen vormen. Hamburgers tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Hamburgers met helft van boter bestrijken en met zout en peper bestrooien. Hamburgers op goed ingevet rooster leggen en ca. 9 min. grillen. Hamburgers keren en andere kant ook 9 min. grillen. Bovenkant nogmaals met boter bestrijken. Vlak voor hamburgers gaar zijn, broodjes opensnijden en bestrijken met rest van boter. Buitenkant broodjes eerst op rooster goudbruin grillen. Broodjes keren en beboterde kant ook goudbruin grillen. Onderste helft broodjes op bord leggen. Hamburgers erop leggen en bovenste helft broodjes er schuin op leggen. Lekker met ijsbergsla, plakken tomaat, uiringen, schijven augurk en mayonaise.

Tip:

De kneep van de echte Amerikaanse hamburger zit 'm vooral in de voorbereiding. En die is net zo makkelijk als de rest. Het enige wat u hoeft te doen, is het gehakt zo min mogelijk kneden. Zo blijft de binnenkant van de burger lekker rul.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.