bewaar
American burger met coleslaw
American burger met coleslaw
bewaar

American burger met coleslaw

Drukke dag gehad? Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel.

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kampioentjes

50 g

ongezouten roomboter

4

hamburgers

3

trostomaten

1

rode ui

300 g

gesneden spitskool

150 g

peen julienne

4 el

Calvé Yoghurt Slasaus

4 el

ketchup

100 g

groentechips

Drukke dag gehad? Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.

2

Was ondertussen de tomaten, snijd er 2 in kleine blokjes en 1 in plakjes. Snipper de ui. Meng voor de koolsalade de spitskool, peen julienne, tomatenblokjes, ui en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met 1 hamburger, 1 plakje tomaat en 1 el ketchup. Schep er wat van de koolsla op en serveer de rest van de salade en de groentecrisps erbij.

tip

algemeenBiertip bij dit gerecht: BrewDog Dead Pony.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.