bewaar
Fish & chips met spitskoolsla
Fish & chips met spitskoolsla
bewaar

Fish & chips met spitskoolsla

De Hollandse variant van de Britse fish & chips: lekkerbekjes met gebakken aardappel.

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

600 g

aardappelpartjes

4

diepvries lekkerbekjes

2

Royal Gala appels

20 g

verse platte peterselie

400 g

gesneden spitskool

150 g

peen julienne

6 el

slasaus met yoghurt

De Hollandse variant van de Britse fish & chips: lekkerbekjes met gebakken aardappel.

Aan de slag

1

Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de lekkerbekjes op laag vuur 4 min. Keer halverwege.

2

Rasp ondertussen de appel met schil en snijd de peterselie fijn. Meng met de kool, peen en slasaus in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis en aardappelen.