Ge­gril­de bief­stuk met fris­se len­te­sa­la­de

Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker!

(25) waardeer
hollands hoofdgerecht Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker! 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gebruik (bij 4 personen) 2 koekenpannen en verhit in elke koekenpan 2 el olie. Bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de radijs in partjes. Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en slasaus door elkaar.
  3. Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege. Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de biefstuk met de salade en aardappeltjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Tip:

Heb je geen grillpan? Bak de biefstuk dan in een koekenpan. Je krijgt dan alleen geen mooie grillstrepen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de bief­stuk met fris­se len­te­sa­la­de

1
1
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1200 g bakaardappeltjes

Verhit de olie in 2 koekenpannen en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout.

3
3
  • 235 g Amsterdamse zilveruitjes
  • 2 jazz-appels

Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Boen de appels schoon. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

4
4
  • 1 bosje radijs

Snijd de radijs in partjes.

5
5
  • 250 g koelverse gesneden andijvie
  • 100 ml slasaus met yoghurt

Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en slasaus door elkaar.

6
6
  • 4 biefstukken
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege.

8
8

Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

9
9

Serveer de biefstuk met de salade en aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.