Wal­dorf­sala­de met kip en aard­ap­pel­tjes

Een echte klassieker, deze salade. Aardappeltjes erbij... Genieten!

(32) waardeer
hoofdgerecht Een echte klassieker, deze salade. Aardappeltjes erbij... Genieten! 4 personen
3 32

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter of margarine in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Voeg na 7 min. de Provençaalse kruiden toe. Snijd ondertussen de stengels bleekselderij in boogjes van een ½ cm en doe in een schaal. Halveer de druiven en voeg toe.
  2. Boen de appel schoon en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en doe ook in de schaal. Snijd de kip in dunne plakjes en voeg toe. Hak de walnoten grof. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de slasaus en bestrooi met de walnoten. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 09 - Slim septemberen , Allerhande Box , Receptkaart 2018 week 37-38

Waldorfsalade met kip en aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de met kip en aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Verhit de boter of margarine in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Voeg na 7 min. de Provençaalse kruiden toe.

2
2
  • 1 struik bleekselderij
  • 250 g pitloze rode druiven

Snijd ondertussen de stengels bleekselderij in boogjes van een ½ cm en doe in een schaal. Halveer de druiven en voeg toe.

3
3
  • 1 jazz-appel

Boen de appel schoon en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en doe ook in de schaal.

4
4
  • 2 gerookte scharrelkipfilets
  • 50 g ongebrande walnoten

Snijd de kip in dunne plakjes en voeg toe. Hak de walnoten grof.

5
5
  • 100 ml slasaus met yoghurt

Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de slasaus en bestrooi met de walnoten. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.