Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g bleekselderij
- 4 Goudrenet appels (of een andere friszure appel)
- 160 g gerookte kipfilet (stuk)
- 50 g ongebrande walnoten
- 4 luxe mueslibroodjes (zak)
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 ml naturel slasaus
Advertentie
Bereiden
- Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min. Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.
- Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken. Snijd de mueslibroodjes in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig. Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.

Croutons maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 665 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
- 400 g bleekselderij
Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min.
Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.
- 4 Goudrenet appels
- 160 g gerookte kipfilet
- 50 g ongebrande walnoten
Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken.
- 4 luxe mueslibroodjes
Snijd de mueslibroodjes in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig.
- 150 ml naturel slasaus
Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.