bewaar
Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
bewaar

Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij

Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite.

30 min. bereiden
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

bleekselderij

4

Goudrenet appels

160 g

gerookte kipfilet

50 g

ongebrande walnoten

4

luxe mueslibroodjes

2 el

traditionele olijfolie

150 ml

naturel slasaus

Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Aan de slag

1

Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min. Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.

2

Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken. Snijd de mueslibroodjes in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig. Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.

tip

Croutons maken

Instructievideo - 01:14 min.