bewaar
Biefstuk met gegrilde groenten
Biefstuk met gegrilde groenten
bewaar

Biefstuk met gegrilde groenten

De sleutel tot succes bij het biefstuk bakken of grillen? Laat het vlees erna even kort rusten. Lekker!

30 min. bereiden
5 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

biefstukken

13 el

traditionele olijfolie

1 stuk

krop andijvie

250 g

champignons

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

1 zak

paprikamix

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

De sleutel tot succes bij het biefstuk bakken of grillen? Laat het vlees erna even kort rusten. Lekker!

Aan de slag

1

Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Leg ondertussen de andijvie 15 min. in ijskoud water. Zo wordt deze knapperig. Besprenkel ondertussen de champignons met 3 el olie. Besprenkel de tomaten met 2 el olie.

2

Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kwarten. Besprenkel met 2 el olie. Laat de andijvie uitlekken. Snijd de krop in 8 parten en besprenkel met de rest van de olie. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster alle groenten 6 min. en blijf keren met een barbecuetang zodat ze niet verbranden. Bak de champignons en tomaten eventueel in een barbecuewok of rijg ze aan spiesen.

3

Neem de groenten van de barbecue, bestrooi met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie. Gril de biefstukken 6 min. Keer halverwege. Laat ze 4 min. rusten op een bord onder een deksel. Serveer met de groenten.