Biefstuk met gegrilde groenten
De sleutel tot succes bij het biefstuk bakken of grillen? Laat het vlees erna even kort rusten. Lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 biefstukken
- 13 el traditionele olijfolie
- 1 stuk krop andijvie
- 250 g champignons (bakje 250 g)
- 1 schaal Tasty Tom trostomaat
- 1 zak paprikamix (zak 3 stuks)
- 2 el extra vierge olijfolie
Keukenspullen
- barbecue of grillpan
Advertentie
Bereiden
- Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Leg ondertussen de andijvie 15 min. in ijskoud water. Zo wordt deze knapperig. Besprenkel ondertussen de champignons met 3 el olie. Besprenkel de tomaten met 2 el olie.
- Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kwarten. Besprenkel met 2 el olie. Laat de andijvie uitlekken. Snijd de krop in 8 parten en besprenkel met de rest van de olie. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster alle groenten 6 min. en blijf keren met een barbecuetang zodat ze niet verbranden. Bak de champignons en tomaten eventueel in een barbecuewok of rijg ze aan spiesen.
- Neem de groenten van de barbecue, bestrooi met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie. Gril de biefstukken 6 min. Keer halverwege. Laat ze 4 min. rusten op een bord onder een deksel. Serveer met de groenten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 53 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Biefstuk met gegrilde groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Biefstuk met gegrilde groenten
- 4 biefstukken
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 stuk krop andijvie
Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Leg ondertussen de andijvie 15 min. in ijskoud water. Zo wordt deze knapperig.
- 250 g champignons
- 5 el traditionele olijfolie
- 1 schaal Tasty Tom trostomaat
Verwijder ondertussen de steeltjes van de champignons. Besprenkel de champignons met 3 el olie. Besprenkel de tomaten met 2 el olie.
- 1 zak paprikamix
- 6 el traditionele olijfolie
Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kwarten. Besprenkel met 2 el olie. Laat de andijvie uitlekken. Snijd de krop in 8 parten en besprenkel met de rest van de olie.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster alle groenten 6 min. en blijf keren met een barbecuetang zodat ze niet verbranden. Bak de champignons en tomaten eventueel in een barbecuewok of rijg ze aan spiesen.
- 2 el extra vierge olijfolie
Neem de groenten van de barbecue, bestrooi met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie. Gril de biefstukken 6 min. Keer halverwege. Laat ze 4 min. rusten op een bord onder een deksel. Serveer met de groenten.