bewaar
Siciliaanse knoflookgarnalen
Siciliaanse knoflookgarnalen
bewaar

Siciliaanse knoflookgarnalen

Dé favoriet voor op de barbecue deze zomer!

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries reuzengarnaal

1

perssinaasappel

15 g

verse tijm

2 tenen

knoflook

4 el

olijfolie extra vierge

280 g

Tasty Tom trostomaat

2

rode uien

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • satéprikkers

Dé favoriet voor op de barbecue deze zomer!

Aan de slag

1

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de garnalen in een kom met de rasp en 2 el sap. Haal de blaadjes van de tijm. Pers de knoflook boven de kom. Voeg de helft van de tijmblaadjes en de helft van de olie toe. Schep om en laat 10 min. marineren.

2

Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne ringen. Meng de tomaten met de ui in een kom. Voeg de rest van het sap, de rest van de olie en de rest van de tijm toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper, schep om en houd apart.

3

Rijg elke garnaal in de lengte aan een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tomatensalade. Lekker met een boule beurre (brood) en citroenmayonaise (potje 350 ml).

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:52 min.