Zweedse hamburger

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote kruimig kokende aardappel (in blokjes van 1 cm)
- 300 g rundergehakt
- 1 kleine ui (fijngeraspt)
- 1 eetlepel slagroom
- 2 eetlepels verse dille (fijngehakt)
- versgemalen peper
- 2 eetlepels boter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 min. gaarkoken. Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.
Tip:
Serveer de Zweedse hamburger tussen een hard broodje met plakken vleestomaat en kappertjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 6 g
- vet 20 g