Knof­look­pu­ree

(17) waardeer
bijgerecht 6 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 min. staan. Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken). Schep na 10 min. de knoflook eruit en haal de schil eraf. Roer de dille door de crème fraîche. Verwarm de melk met de boter. Voeg aardappelen en knoflook toe en stamp het geheel fijn. Serveer direct, met de room.
  2. Wilt u deze puree vooraf klaarmaken? Bereid de puree, laat 'm afkoelen en bewaar tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de puree vervolgens 6 min. in de magnetron of 20 min. in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Tip:

Klontjes in de puree? Waarschijnlijk is de puree niet goed genoeg gestampt. Geen probleem: gewoon weer even de stamper erbij pakken. U kunt de puree ook door een zeef wrijven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.