bewaar
Erwtensoep met chorizo
Erwtensoep met chorizo
bewaar

Erwtensoep met chorizo

1 uur bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

1 pak

spliterwten

2

laurierblaadjes

3 stengels

bleekselderij

1 kleine

prei

1 kleine

winterwortel

1 grote

kruimig kokende aardappel

2

zoete uien

200 g

gerookte spekreepjes

versgemalen zwarte peper

1 eetlepel

olijfolie

200 g

chorizoworst

Aan de slag

Spliterwten in zeef wassen. In soeppan erwten met 2 liter koud water en zout aan de kook brengen. Schuim met schuimspaan eraf scheppen. Laurierblad toevoegen. Spliterwten op laag vuur 30 min. koken, regelmatig goed over bodem roeren. Bleekselderij lossnijden aan onderkant, uit hart gele selderijblaadjes van stengels plukken en deze fijnhakken. Blaadjes afgedekt in koelkast bewaren tot soep geserveerd wordt. Bleekselderij in kleine blokjes snijden. Bleekselderij, prei, wortel, aardappel, ui en spekreepjes aan erwtensoep toevoegen en soep nog 30 min. zachtjes laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Soep regelmatig goed doorroeren; wat water toevoegen aan dikke soep helpt om aanbranden te voorkomen. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en chorizoblokjes al omscheppend krokant bakken. Chorizo op keukenpapier laten uitlekken. Soep in vier warme diepe borden scheppen. Chorizo en bleekselderijblaadjes over soep verdelen. Direct serveren.

tip

algemeenServeren met soepstengels die omwikkeld zijn met dun gesneden plakken serranoham. Erwtensoep maak je meestal te veel, vries eventueel een gedeelte in porties in.