bewaar
Pittige erwtensoep met spekreepjes
Pittige erwtensoep met spekreepjes
bewaar

Pittige erwtensoep met spekreepjes

1 uur 25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

spliterwten

1

kruimig kokende aardappel

2

rode paprika's

500 g

prei

1

rode peper

1 duopak

magere spekreepjes

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

zonnebloemolie

Aan de slag

In ruime pan spliterwten met 1 3/4 liter water, zout en peper aan de kook brengen. Ca. 45 min. zachtjes laten koken en afschuimen. Aardappel schillen en in blokjes snijden. Paprika's en prei schoonmaken en in reepjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Aardappel aan erwten toevoegen en nog eens 30 min. laten koken. In droge koekenpan spekreepjes bruinbakken en uit pan nemen. In koekenpan olie verhitten. Paprika's, prei en helft van peper toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en ca. 4 min. roerbakken. Spekjes met groenten aan soep toevoegen en doorroeren. Soep over vier borden verdelen en naar smaak met peper garneren. Lekker met roggebrood.