Ingrediënten
4 personen
4
kalfsschnitzels
2 eetlepels
groene pesto
50 g
zwarte olijven
1 eetlepel
balsamicoazijn
1 eetlepel
gedroogde oregano
½ theelepel
cayennepeper
4 eetlepels
verse peterselie
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Schnitzels halveren en met scherp mes vlees in ruitpatroon licht insnijden. In kommetje pesto, tapenade, azijn, oregano en cayennepeper door elkaar roeren. Schnitzels aan beide kanten goed met pestomengsel inwrijven, op bord leggen, bord afdekken en vlees in koelkast 1 uur marineren.
Schnitzels op ingevet rooster leggen en ca. 3 min. grillen. Scaloppini keren en andere kant ook ca. 3 min. grillen. Vlees op schaal leggen, met peterselie en eventueel peper en zout bestrooien. Lekker met gegrilde aubergine en pizzastengels (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Kalfsschnitzels met olijvenpesto

hoofdgerecht
4 personen
220 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schnitzels halveren en met scherp mes vlees in ruitpatroon licht insnijden. In kommetje pesto, tapenade, azijn, oregano en cayennepeper door elkaar roeren. Schnitzels aan beide kanten goed met pestomengsel inwrijven, op bord leggen, bord afdekken en vlees in koelkast 1 uur marineren.
Schnitzels op ingevet rooster leggen en ca. 3 min. grillen. Scaloppini keren en andere kant ook ca. 3 min. grillen. Vlees op schaal leggen, met peterselie en eventueel peper en zout bestrooien. Lekker met gegrilde aubergine en pizzastengels (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 kalfsschnitzels
2 eetlepels groene pesto
50 g zwarte olijven
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel gedroogde oregano
½ theelepel cayennepeper
4 eetlepels verse peterselie
Dit heb je nodig
barbecue