bewaar
Kalfsschnitzels met olijvenpesto
Kalfsschnitzels met olijvenpesto
bewaar

Kalfsschnitzels met olijvenpesto

20 min. bereiden
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kalfsschnitzels

2 eetlepels

groene pesto

50 g

zwarte olijven

1 eetlepel

balsamicoazijn

1 eetlepel

gedroogde oregano

½ theelepel

cayennepeper

4 eetlepels

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Schnitzels halveren en met scherp mes vlees in ruitpatroon licht insnijden. In kommetje pesto, tapenade, azijn, oregano en cayennepeper door elkaar roeren. Schnitzels aan beide kanten goed met pestomengsel inwrijven, op bord leggen, bord afdekken en vlees in koelkast 1 uur marineren.

2

Schnitzels op ingevet rooster leggen en ca. 3 min. grillen. Scaloppini keren en andere kant ook ca. 3 min. grillen. Vlees op schaal leggen, met peterselie en eventueel peper en zout bestrooien. Lekker met gegrilde aubergine en pizzastengels (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).