Biefstuk met pestoboontjes van Judith Elders
bewaar
bewaar

Biefstuk met pestoboontjes van Judith Elders

35 min. bereiden

15 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen ca. 10 minuten in ruim water beetgaar. Giet ze af. Snijd de stoneleeks in even lange stukken als de bonen.

Giet de gedroogde tomaten af en schenk de opgevangen olie in een hoge beker. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg 1 eetlepel van de tomaatstukjes aan de beker toe en pureer alles met de staafmixer. Schep 2 eetlepels pesto en de basilicumblaadjes in een andere hoge beker, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en pureer met de staafmixer.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Roerbak de bonen, stoneleeks en asperges 2-3 minuten en voeg een flinke lepel pesto toe.

Giet de aardappels af. Wrijf ze door een zeef. Klop de aardappelpuree luchtig met 3 eetlepels olijfolie, een flinke dot crème fraîche en naar smaak cayennepeper. Schep de rest van de tomaatstukjes erdoor.

Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan. Halveer de biefstukken. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Voeg de knoflook en olijven toe en bak even mee.

Verdeel de groenten over vier voorverwarmde borden. Schep daarop een flinke lepel aardappelpuree. Snijd de biefstukken in plakjes en leg ze ertegen aan. Schep de olijvenjus erover. Garneer het bord met druppels rode en groene saus en een toefje basilicum.

algemeenTopkok winnend recept aflevering 3, 2006. Judith Elders is de winnaar van deze aflevering. Haar gerecht is puur Italiaans. Origineel is de aardappelpuree die met gedroogde tomaat op smaak is gebracht. De tweekleuren olie geven naast een lekkere smaak óók een mooie kleur aan het gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met pestoboontjes van Judith Elders

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig