bewaar
Aardappelen à la niçoise
Aardappelen à la niçoise
bewaar

Aardappelen à la niçoise

Aardappelen op z'n Frans: met kruiden en gestoofd in tomaat.

15 min. bereiden
25 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

500 g

krieltjes

1

ui

3 tenen

knoflook

1

groene paprika

1 tl

gedroogde oregano

400 g

tomatenblokjes

4 el

zwarte olijven zonder pit

2 el

verse peterselie

Aardappelen op z'n Frans: met kruiden en gestoofd in tomaat.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes 5 min. Snijd de ui in ringen, knoflook in plakjes en paprika in lange repen. Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de krieltjes en bak nog 5 min. totdat de ui lichtbruin kleurt.

2

Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.

3

Voeg de olijven toe aan de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.