bewaar
Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise
Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise
bewaar

Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kabeljauwhaas

6 plakken

Ardennerham

125 ml

mosterdmayonaise

1

citroen

1

sinaasappel

1 eetlepel

olie

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

Aan de slag

1

Kabeljauw bestrooien met peper. Plakken ham halveren. Elk stuk vis omwikkelen met 1/2 plak ham. Op 4 geweekte bamboe satéprikkers elk 3 stukken vis rijgen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Mayonaise in schaaltje scheppen. Schil van citroen en sinaasappel, dun boven mayonaise raspen en erdoor roeren. Saus op smaak brengen met peper.

2

Ardennerham licht met olie invetten. Kabeljauwspiesen op goed ingevet rooster aan elke kant 4 à 5 min. grillen. Spiesen met mayonaise serveren. Lekker met Franse frietjes en groene salade.

algemeenDeze vispakketjes zijn ook heerlijke eenpersoonshapjes. Gebruik 12 (geweekte) houten satéstokjes en rijg op elk stokje 1 met ham omwikkeld kabeljauwhaasje.