bewaar
Gegrilde pizza met tomaat en mozzarella
Gegrilde pizza met tomaat en mozzarella
bewaar

Gegrilde pizza met tomaat en mozzarella

35 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 theelepel

zout

3 eetlepels

olijfolie

3 eetlepels

groene pesto

1 blik

tomatenblokjes

2 theelepels

pizzakruiden

150 g

minibolletjes mozzarella

Dit heb je nodig

  • barbecue met boldeksel

Aan de slag

1

Boven kom zelfrijzend bakmeel met zout zeven. In midden kuiltje maken en 225 ml koud water en olie erin schenken en van midden uit met lepel door bloem mengen. Deeg 3 min. doorkneden en, afgedekt, 15 min. laten rusten. Deeg op plank of bakplaat tot cirkel ca. 1 cm dikte uitdrukken. Pizzabodem afdekken met huishoudfolie en tot gebruik bewaren.

2

Pizzabodem op goed ingevet rooster 3 min. grillen. Pizzabodem met gegrilde kant naar boven op plank of bakplaat leggen. Gegrilde kant met pesto bestrijken en goed uitgelekte tomaatstukjes erover verdelen. Tomaat bestrooien met pizzakruiden en naar smaak zout en peper. Mozzarellabolletjes over pizza verdelen. Pizza van plank op goed ingevet rooster schuiven. Barbecue sluiten of deksel over pizza leggen en pizza nog 5 min. grillen. Pizza op plank schuiven en in 12 punten snijden.

algemeenHeel bijzonder; gegrilde pizza. Vooral het deeg krijgt een heel apart lichtgerookt smaakje. Dit deeg is eenvoudig en bijna overal te bereiden. Wie het nog makkelijker wil, kan ook een kant-en-klare mix voor pizzadeeg gebruiken.