bewaar
Gebakken knoflookmarinade
Gebakken knoflookmarinade
bewaar

Gebakken knoflookmarinade

20 min. bereiden
30 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

1 portie

1 bol

knoflook

1 dl

olijfolie

1

rode peper

1 eetlepel

tijm

Dit heb je nodig

  • jampot met deksel, inhoud 2 dl

Aan de slag

1

Teentjes knoflook pellen. In pannetje knoflook met olie, rode peper en tijm 15 min. op zacht vuur verwarmen, zonder dat knoflook bruin wordt. Olie laten afkoelen. Knoflooktenen met vork fijndrukken. Vis, vlees of groenten met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.

2

Marinade voor ca. 1 kg vis of vlees.

tip

algemeenEen heerlijk geurige marinade, door de licht gebakken knoflook. Bestrijk gerechten er eens mee na het grillen, voor een extra knoflooksmaakje. Lekker bij zalm, tonijn, kip, kalkoen, rundvlees en groenten.