bewaar
Pasta tricolore
Pasta tricolore
bewaar

Pasta tricolore

Met een handjevol ingrediënten en een kwartiertje tijd kook je overheerlijk Italiaans.

15 min. bereiden
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

tomaten

15 g

verse basilicum

6 el

olijfolie extra vierge

2 g

zeezout

500 g

verse tagliatelle

Met een handjevol ingrediënten en een kwartiertje tijd kook je overheerlijk Italiaans.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, olie en breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.

2

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de warme pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.