Ta­gli­a­tel­le met zalm, room­kaas en cour­get­te

Tagliatelle met zalm valt bijna altijd in de smaak. De verse bieslook in dit recept geeft een frisse smaak.

(867) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tagliatelle met zalm valt bijna altijd in de smaak. De verse bieslook in dit recept geeft een frisse smaak. 4 personen
3 867

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm. Snijd de bieslook fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten.
  2. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zalmblokjes toe en bak 1 min. mee.
  3. Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente. Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten. Voeg de bieslook toe en meng de saus met de pasta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Serveer de citroenpartjes erbij.

combinatietip:

Liever extra groente? Voeg extra courgette toe of gemarineerde artisjokharten.

serveertip:

Lekker met een salade.

video

Brunoi­se snij­den

instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met zalm, roomkaas en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm, room­kaas en cour­get­te

1
1
  • 250 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 courgette
  • 300 g verse zalmfilets

Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 25 g verse bieslook
  • 1 citroen

Snijd de bieslook fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes 3 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de zalmblokjes toe en bak 1 min. mee.

6
6
  • 200 g zuivelspread bieslook light

Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente.

7
7

Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten. Voeg de bieslook toe en meng de saus met de pasta.

8
8

Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Serveer de citroenpartjes erbij.

combinatietip:

Liever extra groente? Voeg extra courgette toe of gemarineerde artisjokharten.

serveertip:

Lekker met een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.