bewaar
Spinazietaartpunten
Spinazietaartpunten
bewaar

Spinazietaartpunten

20 min. bereiden
45 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

bladspinazie

4

eieren

50 ml

melk

1 bakje

hüttenkäse

1 duobakje

beenham

2

sjalotten

1 pak

bladerdeeg

350 g

wortels

Dit heb je nodig

  • springvorm (doorsnede 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Meng de eieren en de melk in een grote kom en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Roer de hüttenkäse, de beenham, de sjalotten en de spinazie door het eimengsel.

2

Leg het deeg in de springvorm zoals beschreven op de verpakking, vouw het deeg dat boven de rand uitsteekt naar binnen. Giet het eimengsel in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar en laat hem afkoelen.

3

Snijd de taart in punten en serveer met de worteltjes.

algemeenGeef geschrapte worteltjes mee als tussendoortje in de luchtrommel.