Dub­be­le boe­ren­kaas­bur­gers

(51) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 51

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de burgers met zout en peper en bestrijk ze aan beide kanten dun met olie.
  2. Leg de burgers op een ingevet rooster en gril ze boven matig heet vuur in 3-4 minuten bruin, keer ze af en toe. Snijd de bolletjes open en leg ze met het snijvlak op het rooster aan de rand van de barbecue. Rooster het brood lichtbruin en krokant. Snijd de kaas in 4 plakjes en leg ze op 4 burgers. Verdeel de zongedroogde tomaatjes erover en leg de andere 4 burgers erop. Neem de dubbele burgers van de barbecue zodra de kaas smelt. Besmeer het snijvlak van de geroosterde bolletjes dun met mayonaise. Leg de sla op de onderste bolletjeshelften en leg de dubbele burgers erop. Dek af met de bovenste bolletjeshelften.

Tip:

Boerenkaas is op de boerderij bereid van dagverse melk en is extra vol van smaak. Met cheddarkaas maakt u er een Amerikaanse burger van, geef er dan ook een handje gezouten chips bij.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

instructievideo - 01:07 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.