Vegetarische burger in shoarmabroodje

lunch
4 personen
3
22
Advertentie
Ingrediënten
- 4 shoarmabroodjes
- 2 vegetarische hamburgers
- 1 eetlepel groene pesto (verse)
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ zakje rucolasla ((a 30 g), grofgesneden)
Keukenspullen
- gourmetstel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Shoarmabroodjes in vieren snijden, opensnijden en in mandje leggen. Hamburgers in vieren snijden. Pesto en 1 el olijfolie mengen en hamburgerpuntjes hiermee aan beide kanten dun bestrijken. Op schaal leggen. In kom knoflook, yoghurt en mayonaise door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola in schaaltje doen.
- In pannetje scheutje olijfolie verhitten en 1 of 2 burgerpuntjes knapperig bruinbakken, af en toe keren. Intussen 1 of 2 shoarmabroodjes onder gourmetgrill roosteren. Pitapuntjes vullen met wat rucola. Burgerpuntjes erin stoppen en wat knoflooksaus erover scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten