bewaar
Vegetarische burger in shoarmabroodje
Vegetarische burger in shoarmabroodje
bewaar

Vegetarische burger in shoarmabroodje

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

shoarmabroodjes

2

vegetarische hamburgers

1 eetlepel

groene pesto

olijfolie

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

Griekse yoghurt

2 eetlepels

mayonaise

½ zakje

rucolasla

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Shoarmabroodjes in vieren snijden, opensnijden en in mandje leggen. Hamburgers in vieren snijden. Pesto en 1 el olijfolie mengen en hamburgerpuntjes hiermee aan beide kanten dun bestrijken. Op schaal leggen. In kom knoflook, yoghurt en mayonaise door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola in schaaltje doen.

2

In pannetje scheutje olijfolie verhitten en 1 of 2 burgerpuntjes knapperig bruinbakken, af en toe keren. Intussen 1 of 2 shoarmabroodjes onder gourmetgrill roosteren. Pitapuntjes vullen met wat rucola. Burgerpuntjes erin stoppen en wat knoflooksaus erover scheppen.