bewaar
Gado-gadospies
Gado-gadospies
bewaar

Gado-gadospies

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

aardappels

16

bloemkoolroosjes

1 kleine

courgette

16

cherrytomaten

200 g

satéballetjes

olie

1 portie

pindasaus

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

Schil en halveer de aardappelen en kook ze in weinig water met zout beetgaar. Kook ook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout beetgaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af en spoel de bloemkoolroosjes af met koud water. Snijd de courgette in 16 gelijke stukken. Rijg afwisselend de aardappel, bloemkool, courgette, tomaat en satéballetjes aan de satépennen. Bestrijk de spiesen dun met olie en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

2

Verwarm de pindasaus in een steelpan op laag vuur of zet de pan aan de rand van de barbecue; roer de saus af en toe om. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze ca. 6 minuten en keer ze geregeld. Geef de pindasaus apart erbij.

algemeenIn plaats van satéballetjes kunt u ook naturel tofu nemen: snijd de tofu in blokjes en marineer ze ca. 15 minuten in ketjap manis.