Ga­do-ga­do­spies

(17) waardeer
indonesisch borrelhapje 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en halveer de aardappelen en kook ze in weinig water met zout beetgaar. Kook ook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout beetgaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af en spoel de bloemkoolroosjes af met koud water. Snijd de courgette in 16 gelijke stukken. Rijg afwisselend de aardappel, bloemkool, courgette, tomaat en satéballetjes aan de satépennen. Bestrijk de spiesen dun met olie en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de pindasaus in een steelpan op laag vuur of zet de pan aan de rand van de barbecue; roer de saus af en toe om. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze ca. 6 minuten en keer ze geregeld. Geef de pindasaus apart erbij.

Tip:

In plaats van satéballetjes kunt u ook naturel tofu nemen: snijd de tofu in blokjes en marineer ze ca. 15 minuten in ketjap manis.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.