bewaar
Gado-gado met tofu
Gado-gado met tofu
bewaar

Gado-gado met tofu

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

375 g

tofu naturel

250 g

koelverse hele sperziebonen

200 g

koelvers bloemkoolroosje

200 g

gesneden witte kool

125 g

taugé

5 el

traditionele olijfolie

300 ml

kant-en-klare satésaus

75 g

kroepoek

½

komkommer

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard, spoel af met koud water en pel. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Kook hierin beetgaar sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé.

2

Schep de groenten uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok olie en bak de tofu lichtbruin. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Verwarm de pindasus en snijd de komkommer in plakjes. Rangschik de groenten en tofu op een schaal. Schenk de pindasaus erover. Serveer met ei, emping en komkommer.

tip

algemeenPindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 eetlepel olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.