Gado-gado met tofu

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote eieren
- 375 g tofu naturel
- 250 g koelverse hele sperziebonen
- 200 g koelverse bloemkoolroosjes
- 200 g gesneden witte kool
- 125 g taugé
- 5 el traditionele olijfolie
- 300 ml kant-en-klare satésaus
- 75 g kroepoek (of emping)
- ½ komkommer
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard, spoel af met koud water en pel. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Kook hierin beetgaar sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé.
- Schep de groenten uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok olie en bak de tofu lichtbruin. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Verwarm de pindasus en snijd de komkommer in plakjes. Rangschik de groenten en tofu op een schaal. Schenk de pindasaus erover. Serveer met ei, emping en komkommer.
Tip:
Pindasaus: bak 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperst knoflookteentje kort in 1 eetlepel olie. Voeg 200 gram pindakaas toe en roer dit tot een gladde saus met water of kokosmelk. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met ketjap manis en sambal oelek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gado-gado met tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gado-gado met tofu
- 2 middelgrote eieren
- 375 g tofu naturel
Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard, spoel af met koud water en pel. Snijd de tofu in blokjes en dep droog.
- 250 g koelverse hele sperziebonen
- 200 g koelverse bloemkoolroosjes
- 200 g gesneden witte kool
- 125 g taugé
Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Kook hierin beetgaar sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé.
- 5 el traditionele olijfolie
Schep de groenten uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok olie en bak de tofu lichtbruin. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.
- 300 ml kant-en-klare satésaus
- 75 g kroepoek
- ½ komkommer
Verwarm de pindasus en snijd de komkommer in plakjes. Rangschik de groenten en tofu op een schaal. Schenk de pindasaus erover. Serveer met ei, emping en komkommer.