bewaar
Pikante kipkarbonade
Pikante kipkarbonade
bewaar

Pikante kipkarbonade

40 min. bereiden
30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 theelepels

sambal badjak

2 eetlepels

ketjap manis

1 eetlepel

honing

1 eetlepel

zonnebloemolie

1 kg

kipkarbonades

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Meng de gember, de knoflook en de sambal in een kommetje. Roer de ketjap, de honing en de olie erdoor en breng de marinade op smaak met peper. Smeer de kipkarbonades rondom goed in met de marinade en leg het vlees nog minimaal 30 minuten afgedekt terug in de koelkast.

2

Leg de kipkarbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 30 minuten gaar; keer ze regelmatig.

3

Bestrooi de kipkarbonades na het roosteren met geroosterd sesamzaad, geraspte kokos of gehakte pinda's voor een extra oosters smaakje.