bewaar
Pittige spinaziesoep
Pittige spinaziesoep
bewaar

Pittige spinaziesoep

15 min. bereiden
173waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

olie

1 cm

verse gember

1 teentje

knoflook

200 ml

kokosmelk

1

kippenbouillontablet

200 g

spinazie

2 eetlepels

sojasaus

1

rode peper

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut, schep de knoflook erbij en bak al omscheppend nog 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep (houd een handvol achter) en kook 2-3 minuten mee. Snijd de achtergehouden spinazieblaadjes in dunne reepjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine, breng daarna op smaak met de sojasaus. Garneer de soep met de spinaziereepjes en rode peper.

tip

algemeenLeg de spinazieblaadjes op een stapeltje en rol ze op als een sigaar. Daarna is het heel gemakkelijk om ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes te snijden.