bewaar
Garnalen-kokossoep
Garnalen-kokossoep
bewaar

Garnalen-kokossoep

1 uur 10 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

zoutwater garnalen

1

rode peper

4 eetlepels

olie

3 cm

verse gember

1 stengel

citroengras

½ theelepel

korianderzaad

1 blikje

kokosmelk

4 eetlepels

vissaus

1

lime

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Pel de garnalen en bewaar de schillen. Snijd met een scherp mesje de rug van de garnaal open, verwijder het darmkanaal (het donkere sliertje). Snijd de peper in grove stukken. Verhit 2 el olie in een grote pan, bak hierin al omscheppend op hoog vuur de garnalenschillen met de peper, gember, citroengras en korianderzaad. Schenk er 1,5 liter water bij, breng aan de kook, laat op laag vuur nog 30 minuten koken. Verhit de grillpan, bestrijk de garnalen met 2 el olie en gril ze in 2-3 minuten roze met grillstreep. Zeef de bouillon, schenk de kokosmelk erbij. Breng op smaak met de vissaus, limesap en zout. Schenk de garnalen-kokossoep in 4 kommen en serveer de gegrilde garnalen erin of hang ze aan de rand. Bestrooi ruim met grof gesneden koriander en eventueel nog wat ringetjes verse rode peper naar smaak.

tip

algemeenGebruik bij voorkeur een neutrale olie zoals lichte arachideolie of zonnebloemolie. Zo komt de soep het best tot zijn recht.