Snel­le ko­kos­soep met Hol­land­se gar­na­len

It's fusion time! Deze Aziatische soep wordt opgeleukt met oerHollandse... garnalen!

(2) waardeer
aziatisch voorgerecht It's fusion time! Deze Aziatische soep wordt opgeleukt met oerHollandse... garnalen! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kokosmelk en soto kruiden met het water in een pan en breng aan de kook.
  2. Halveer ondertussen de shiitakes en aspergetips. Snijd de koriander fijn.
  3. Voeg de shiitakes toe aan de kokosmelk en kook in 4 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de Hollandse garnalen en koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Snelle kokossoep met Hollandse garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ko­kos­soep met Hol­land­se gar­na­len

1
1
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el soto kruiden
  • 400 ml heet water

Doe de kokosmelk en soto kruiden met het water in een pan en breng aan de kook.

2
2
  • 100 g shiitakes
  • 100 g groene-aspergetips
  • 7½ g verse koriander

Halveer ondertussen de shiitakes en aspergetips. Snijd de koriander fijn.

3
3

Voeg de shiitakes toe aan de kokosmelk en kook in 4 min. op laag vuur gaar.

4
4

Voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g verse Hollandse garnalen

Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de Hollandse garnalen en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.