bewaar
Pastasalade met zoete wortel en basilicum
Pastasalade met zoete wortel en basilicum
bewaar

Pastasalade met zoete wortel en basilicum

25 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

2 el

olijfolie

1 bakje

cherrytomaten

300 g

pasta trottole

1 bakje

verse basilicum

100 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de wortels, snijd ze in stukken en leg deze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en strooi er zout naar smaak over. Rooster de wortels 20 min. in de oven, schep de laatste 5 min. de tomaatjes erbij.

2

Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor garnering) met de mascarpone. Giet de pasta af en schep deze door de wortels en tomaten en laat het een beetje afkoelen. Serveer met de basilicumsaus en bestrooi het gerecht met de rest van het basilicum.