bewaar
Gegrilde gamba's met gele rijst
Gegrilde gamba's met gele rijst
bewaar

Gegrilde gamba's met gele rijst

20 min. bereiden
6 min. wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pakje

gele rijst

500 g

sperziebonen

2 tenen

knoflook

2 tl

sambal badjak

3 el

olie

6

tomaten

500 g

gamba's

1 bakje

verse koriander

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer in een kom de knoflook en sambal door de olie. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met een beetje van de pittige olie, schep de garnalen door de rest van de olie en verdeel ze over de bakplaat. Leg de tomaten tussen de garnalen. Schuif de bakplaat in de hete oven, verhit de garnalen en tomaten 4-6 minuten tot de garnalen goed heet zijn en de tomaten gaar zijn. Schep de rijst op vier borden en verdeel de tomaten en de garnalen erover. Serveer met de sperziebonen. Bestrooi met koriander naar smaak.