bewaar
Rijst met pittig gewokte seizoensgroenten
Rijst met pittig gewokte seizoensgroenten
bewaar

Rijst met pittig gewokte seizoensgroenten

25 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 el

(wok)olie

1

rode paprika

300 g

sperziebonen

1

courgette

1 dunne

prei

1

citroen

1 el

sambal badjak

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de paprika met de sperziebonen al omscheppend 3-4 min. op hoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de prei en het citroensap bij de wokgroenten en bak ze nog 1-2 min. al omscheppend mee. Breng de wokgroenten pittig op smaak met de sambal en het zout. Schep de rijst in vier kommen en verdeel er de wokgroenten over. Lekker met seroendeng (Indonesisch strooisel van kokos en pinda).