bewaar
Maaltijdsoep met lentegroenten en kip
Maaltijdsoep met lentegroenten en kip
bewaar

Maaltijdsoep met lentegroenten en kip

Goedgevulde, heldere bouillon. Lekker met gebakken kipfilet.

25 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

1 liter

groentebouillon

1 zak

kleine krieltjes

2

kipfilets

1 theelepel

milde paprikapoeder

2 eetlepels

olijfolie

½ bos

peen

225 g

tuinerwten

6 sneetjes

witbrood

Goedgevulde, heldere bouillon. Lekker met gebakken kipfilet.

Aan de slag

Breng de bouillon met de krieltjes aan de kook. Draai het vuur laag en kook de krieltjes in de soep in ca. 15 minuten gaar. Bestrooi de kipfilets met paprikapoeder, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Bak de kipfilets in een koekenpan in de olie in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Voeg de laatste 5 minuten de wortels en de bevroren erwten toe aan de soep en kook de groenten op laag vuur knapperig gaar. Snijd de lauwwarme kipfilets in reepjes en verdeel de kip over de soep. Serveer met het brood.

tip

algemeenU kunt deze soep in zijn geheel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Breng hem op laag vuur in 15 minuten op temperatuur.