bewaar
Stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes
Stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes
bewaar

Stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes

Handig: deze stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes kun je een dag van te voren maken.

20 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

hamlap

5 el

zonnebloemolie

1 zak

paprikamix

2 tl

paprikapoeder

500 g

koelverse kleine krieltjes

150 ml

heet water

85 g

rucola

Handig: deze stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes kun je een dag van te voren maken.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. en bestrooi met peper. Verhit de olie in de hapjespan en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.

2

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm.

3

Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min mee. Voeg de krieltjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat ca. 30 min. op matig vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.

4

Snijd de rucola grof en schep erdoor.

bereidingstipJe kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Verwarm op laag vuur en serveer met de rucola.