Vis­stoof met pa­pri­ka, to­maat en kriel­tjes

Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers.

(7) waardeer
hoofdgerecht Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.
  2. Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan.
  3. Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan. Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.

bewaartip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­stoof met pa­pri­ka, to­maat en kriel­tjes

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 1 paprikamix

Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 el garam masala

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.

3
3
  • 200 ml water
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan.

4
4
  • 1 kg krieltjes

Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan.

5
5
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets

Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper.

6
6

Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 10 g verse platte peterselie

Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.

bewaartip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.