bewaar
Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes
Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes
bewaar

Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes

Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers.

35 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1

paprikamix

2 el

arachideolie

2 el

garam masala

200 ml

water

800 g

tomatenblokjes in blik

1 kg

krieltjes

400 g

diepvries kabeljauwfilet

10 g

verse platte peterselie

Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.

2

Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan.

3

Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan. Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.

bewaartipJe kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.