Hol­lands as­per­ge­maal­tje

(57) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 57

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de wortels schoon, laat een stukje van de steelaanzet zitten, halveer dikkere wortels. Kook de wortels in ruim kokend water samen met de asperges in 12-15 min., afhankelijk van de dikte van de groente, gaar. Kook ondertussen de krieltjes in water in ca. 10 min. gaar. Kook de eieren 7 min., laat ze kort schrikken, pel en halveer ze. Breng 400 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op.
  2. Smelt 20 g boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot de roux net bruin begint te kleuren. Schenk er 150 ml warme bouillon bij en breng al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon toe en kook in ca. 5 min. al roerend tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper. Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
  3. Verdeel de wortels, de asperges, de krieltjes en de eieren over 4 borden. Neem de saus van het vuur en klop er met een garde de boterblokjes door. Roer de peterselie erdoor. Schenk de saus over het aspergemaaltje.

Tip:

Knip de overgebleven peterselie uit het bakje fijn en strooi over soep of bouillon.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.